Rahkapohja pizza/suolainen piiras


Rahkapohjainen suolaisen piiraan tai pizzan ohje on mielestäni oikein hyvä vaihtoehto normaalin hiivalla tehdyn vehnäjauhopohjan sijaan. Ja varsinkin normaalit suolaiset piirakan pohjat ovat reseptiltään hyvin rasvaisia. 

Tässä ohjeessa voit sekoittaa täytteet vaan keskenään ja laittaa leivinpaperin päälle pellille tai piirakkavuokaan, riippuen annoksesi koosta. 


Ainekset (pyöreä vuoka, pellilliseen tee ohje x2)

1 prk maitorahkaa (250g)
1       muna
1dl    kaurahiutaleita
0.5tl  soodaa tai 1tl leivinjauhetta
1tl     suolaa





Laita pohjan päälle tomaattisosetta.

Sen jälkeen voit laittaa mieleisiäsi täytteitä, esim. kinkkua, ananasta, aurajuustoa, tomaattia, paprikaa, kanaa, juustoa tms..

Itse täytin pizzani laittamalla pohjalle hieman juustoraastetta (ei ole pakollinen), kanakuutioita, paprikaa kuutioina, kirsikkatomaatteja palasina sekä aurajuustoa raastettuna. Lisäksi pizzamaustetta. 


Laita uuniin 200 asteeseen 30-40 minuutiksi. Pizza voi näyttää suht tummalta jo aika pian, mutta jotta pohja ehtii kunnolla kypsyä, on paistoaika lähempänä 40 minuuttia. 

Pizzan kannattaa antaa vetäytyä ja viilentyä hetken aikaa, koska pohjan haasteena meinaa olla sen huonompi irtoaminen leivinpaperista. Pohja ei ole nimittäin niin jykevä kuin normaali pizzapohja. Mutta maultaan mielestäni tosi hyvä ja myöskin terveellinen! 😊

Älä menetä hermojasi pohjan irtoamisen kanssa! Rauhallisesti esim. lastan avulla paloja saa hyvin otettua tarjoiluastialle.


Pizza maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta salaatti on hyvä lisuke! (Ja pepsi max 😂)


Kommentit