Herkkulakon sujuminen

Nyt on herkkulakkoa takana reilu kuukausi (1.10 alkaen). Eli emme ole mieheni kanssa syöneet karkkeja, keksejä, jäätelöä, kakkuja sun muita piiraita.

Muutamia pieniä poikkeuksia on ollut, mitä ennalta olemme sopineet, esim. Viime lauantaina söimme hieman herkkuja sukulaisen synttäripäivän vuoksi. Lisäksi söin itse A-kouluviikolla ehkä 2 keksiä, yhden tervetulosuklaan ja pienen murun marjapiirakkaa. Ja tää oli tosi hienosti, koska voin kertoa, että olisi ollut tarjolla vaikka mitä joka välissä! 😁

Ehkä tässä tärkeintä on ollut se, ettei ole tullut naposteltua herkkuja, mitä muuten olisi syönyt. Toki sitä jotain pientä on tullut naposteltua, esim. pähkinöitä ja kuivahedelmiä, mutta muuten lähinnä vihanneksia ja hedelmiä. Oon kyllä muutamia sipsejä ja popcorneja syönyt, jos jossain on ollut tarjolla. Myöskään esim. juustot eivät ole olleet meillä kiellettyjen listalla, mutta harvoinpa niitä tuleekaan syötyä. (Paitsi aurajuusto on mulla vakio ruoka-aines!)




Napostelu voi olla monella ihmisellä tapa, mikä nyt ei sinänsä väärin ole, mutta toki on hyvä välillä miettiä mitä napostelee, kuinka usein ja mitenkä paljon. Ainakin itse huomaan, ettei turvotusta ja huonoa oloa tule porkkanoita syömällä. 😉 Ja eihän me oikeasti suurempia sokerimääriä tarvita. 

Terveellisiä herkkuja on kyllä monia, esim. aivan jo vauvoille mikrossa tehty banaanileipä on hurjan makoisaa! Oikeesti. Ja helppo kun mikä tehdä. Myös banaanista ja kananmunista saa tehtyä hyviä pannukakkuja koko perheelle. Lisäksi riisikakut joko persimon + aurajuusto tai maapähkinävoi + banaaniviipale seteillä ovat hyviä. 




Kieltämättä välillä kyllä tekis mieli ostaa irtokarkkeja (mun heikkous) ja syödä niitä. Mulla herkkujen syöminen tuottaa mielihyvää (niin kun ehkä jollain muullakin?) ja se on ollut tapa palkita itseään hienosti selvitystä rankemmasta päivästä. Elämässäni on ollut aikoja, jolloin herkuttelu on hallinnut mua aivan liikaa, niinpä tasapaino onkin hyvästä. Kyllä ne porkkanatkin hyvin maistuvat, hehe! Jotain se käsi aina tahtoo suuhun laittaa. 😀 Yllättävän helposti tää projekti on tässä mennyt.



Sunnuntaina onkin sitten Isänpäivä ja se oltiin ennakkoon sovittu poikkeus päiväksi. Täytyyhän isille nyt joku kakku leipoa!

Mites muilla herkkulakkolaisilla on mennyt?😊

Kommentit