Maalämpö ja Jukkatalon ensi kuorma

Perustukset ovat olleet meillä jo pari viikkoa valmiina odottamassa talopaketin saapumista. Sillä välin meillä on erilaisia sisutus-, valaistus- ja sähkösuunnitteluja riittänyt. Uskomaton määrä kyllä suunnittelemista ja pohtimista, varsinkin kun aika tarkkoja näissä halutaan olla. Sisustusvalinnat onneksi saatiin yllättävän nopeasti päätettyä, mutta valo- ja sähköjuttuihin on uponnut aikaa! 

Ollaan pohdittu mihin mikäkin sähköpistorasia olisi fiksua laittaa sekä minkä verran niitä tarvitsee olla. Valaistuksen suunnittelun olemme ottaneet Winledin kautta, mutta toki niitä on täytynyt miettiä myös tarkasti omakohtaisesti. Mieheni halusi ottaa suunnittelun Winledin kautta, koska hänelle hyvä valaistus on tärkeää ja hän pongasi tarjouksen suunnittelumaksuihin. Jossain vaiheessa tulen kirjoittamaan Winledistä muutaman blogi-postauksen.   

Maalämmön poraus

Tämä jos mikä meitä jännitti hieman etukäteen, koska olimme kuulleet tonttimme lähettyvillä olleen haasteita maalämmön porausten kanssa. Kadullamme on maan alla poikkeuksellisen paljon vesisuonia, minkä vuoksi esimerkiksi tulevan lähinaapurimme maalämmön poraus oli räjäyttänyt toisen naapurin maalämpökaivon pari kuukautta sitten. Joten lähtökohtaisesti ei hyvältä kuulostanut!

Meille oltiin suunniteltu kaksi porauspaikkaa, joista toinen oli selkeästi paremman oloinen. Torstaina 21.11 Rototec oli poraamassa maalämpöämme ja ekaa reikää porattiin jo pitkän aikaa, kunnes se pysähtyi noin 36 metriin. Pidemmälle ei oltu siis päästy. Siinä vaiheessa oli soitettu miehelleni ja  kerrottu asiasta. Mieheni kertoi miettineen, että voi hitsit miksi me valittiin maalämpö. Kuitenkin oli sovittu saman päivän aikana toisen kohdan porausta ja me pidimme käsiämme ristissä, jotta se voisi onnistua! Koska muuten olisi täytynyt sopia uusia aikoja sekä lupia hakea 3 + 4 reikä pakoille myöhemmälle. 

Illalla mieheni soitti yhdeksän aikaa Rototecille ja sieltä sanottiin, kuinka toinen reikä oli uponnut 115 metriin! Uskomatonta jeee! Ette usko kuinka meille tuli huojentunut olo! Nyt reikiä oli yhteensä melkein 150 metriä, mikä riitti vallan mainiosti. Joten meillä on maalämpö nyt paikoillaan!

Perjantaina oli aloituspalaveri Jukkatalon kanssa tontilla ja samalla kannoimme tulevien lähinaapuriemme pihalta lavoja tavaroiden alle suojaksi. Ei olleet ihan keposia lavat kannettavaksi naiselle, vaikka voimaa löytyykin! 😅

Samaan aikaa tontille saapui ihka ensimmäinen Jukkatalon rekka! Katon ala-osia sun muuta sinne vietiin jo valmiiksi. 





Huomenna 25.11 klo 7 Jukkatalo saapuu virallisesti tontille seinineen ja kattoineen!! Eli pystytys alkaa. Huh onpa hurjaa nähdä miltä talomme näyttää, kun seinät ovat pystyssä! Eli huomenna alkaa laskenta viikolle 22, jolloin talon täytyisi olla muuttovalmis. (26viikkoa, toukokuun loppu). Toivotaan ja rukoillaan, että kaikki sujuisi mallikkaasti loppuun saakka! 💛🙏

Kiitos jos olet hengessä mukana ja tsemppailemassa! Sitä nimittäin välillä tarvitaan. 👊

Kommentit