Sisustussuunnittelua


Olemme päässeet taloprojektissamme viimein siihen vaiheeseen, että jotain konkreettista tapahtuu! Tätä ollaan kyllä odotettu, vaikka ei itse talo vielä perustuksia pidemmällä olekaan. Maatyöt ovat kuitenkin nyt tehty ja perustukset ovat valmiina odottamassa, että talopaketti saapuu paikalle viikolla 48. Ennen sitä on tiedossa maalämmön poraukset. 


Tuolla takana olevaa puuta ei kyllä enää ole, koska kaupunki oli käynyt kaatamassa sen. Vinkattiin, että on täysin laho puu kyseessä. Eipä pääse kaatumaan talojen päälle joku päivä. 


Tänään kävimme mieheni kanssa Jukkatalon sisustuspalaverissa Vantaalla ja saimmekin päätettyä 3.5 tunnissa hyvin paljon materiaaleja! Onneksi oli sisustussuunnittelija kaverina miettimässä sekä ehdottelemassa erilaisia vaihtoehtoja. 

Emme olleet paljoa vielä ehtineet tyylejä miettimään, mutta suht modernia tyyliä olimme pohtineet. Halusimme kuitenkin myös hempeyttä mukaan, ettei liian kovan oloista tyyliä tulisi. Päädyimmekin lattiavalinnassa aivan erilaiseen kuin aiemmassa Kuopion kodissamme oli, vaikka siitä kovasti pidimmekin. 

Aiemmassa rivitalossamme oli vinyylilankku, mikä oli kyllä tosi hyvä, mutta nyt ei budjettimme aivan siihen venynyt. Se on nimittäin jo aika lailla yli paukkunut! Yllättäviä kustannuksia tulee kyllä paljon. 


Valitsimme tulevaksi lattiaksemme yllä olevan laminaatin. Kuvat ja valotukset hämäävät, mutta idean niistä ainakin näkee.


Laminaatin kaveriksi valitsimme vaalean laatan, jota laitamme eteiseen sekä keittiöön. 



Kylpyhuoneeseemme tulee tämmöisiä laattoja. Tumma laatta on suihkuseinällä tehosteena, muuten vaalea laatta. Lattiat tulevat tumman tehosteseinän kanssa suht samalla värillä.





Päätimme ottaa yleismaali väriksemme Tikkurilan valkoisen, joka sointuu hyvin myös lattiamme kanssa. Aikuisten sekä tyttöjen makuuhuoneisiin tulee tehosteseinät, joista hahmotelmaa yläkuvissa. Lisäksi valitsimme tehosteseinän olohuoneeseemme ja wc:hen. 

Monenlaisia päätöksiä, mutta tulipahan tehtyä! Emme ole mieheni kanssa mitään supersisustajia, mutta onneksi sisustusmakumme on hyvin samankaltainen. Pidämme kyllä kauniista ja tyylikkäästä, mutta emme kaipaa mitään tosi erikoisia juttuja. Koemme, että semmoisia valintoja silmät jaksavat katsella pidempäänkin, mikä onkin ajatus! 😊

Onko sinulla rakennuskuvioita tai remppahommia tiedossa? 

Itsestäni tuntuu vielä niin kaukaiselta ajatella, että joskus vielä tulemme asumaan tässä talossa. Suoraan sanottuna oman kodin kaipuu on jo suuri. Mutta hyvää kannattaa odottaa. Kyllä se päivä vielä tulee. 

Välillä meinaa kyllä uuvahdus iskeä näiden monien samanaikaisten elämän isojen projektien kanssa. Eikä osaa oikeen kuvitella, että joskus voisi olla tasaisempaa elämänvaihetta, kun sitä ei ole ollut niin moneen vuoteen. Jos semmoinen joskus tulee, niin kerron sitten teille, silloin on hyvä muistella näitä ruuhkaisempia aikoja! 

#ruuhkavuodet 
#omakotiprojektia

Katsokaahan kun multa lähti monta kymmentä senttiä tukkaakin päästä! Onkohan tässä liian haipakkaa? 😅😄😉



Kommentit

  1. Ihanat hiukset!!!! Teillä on kyllä isoja projekteja menossa, ei ihme jos välillä väsyttää! Ja vielä uusi paikkakunta jne. Huhhuh!Nämä kuviot läpikäyneenä (talon rakennus) toivotan teidän perheelle paljon voimia ja siunausta! Tällä hetkellä varmasti tuntuu että nämä projektit ei lopu milloinkaan, mutta kyllä se päivä vielä koittaa. Ja sitten tulee taas jotain muuta 😉💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria tsempeistä!! 😘 Joo kyllä se aika vielä tulee, että saa olla OMASSA kodissa ja haha joo, uudet kuviot sitten toki muuten edessä 😉
      Kyllä sitä suurimmaksi osaksi on saanut pidettyä hyvän tsemppifiiliksen päällä, mutta välillä meinaa räjähdys iskeä (eikä vain meinaa😅). Ehkäpä se on sallittua!

      Poista
  2. Hyvin sointuu talon värimaailma keskenään :) Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista
  3. Upeat hiukset rakas ❤❤❤

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää valinnat, semmoisilta aikaa ja silmää kestäviltä :) Tsemppiä rakennusprojektiin! Muistan, kun rempattiin täysin meidän edellinen oma koti, niin lopulta tuntui, että ei vaan jaksa enää valita yhtään mitään ja toivoi, että joku olisi päättänyt mun puolesta! 😅

    Uudet hiukset on tosi kivat! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä mekin ollaan toivottu, että joku kivat valinnat omaava voisi vaan päättää kaiken meidän puolesta!😅 Eilinen iltakin meni lasten ollessa nukkumassa hanojen ja mahdollisen kurasyöpön miettimiseen, ähhpuhh.

      Poista
  5. Tsempit sinne kaikenlaisiin projekteihin. Niin ihanaa, mutta toisaalta myös niin uuvuttavaakin. Tätä lukiessa nousi niin omat rakennusajat mieleen, miten yllätti se määrä, mitä kaikkea oikeesti pitää osata päättää omaa kotia suunnitellessa! Kaikki just hanoja ja vetimiä myöten. :D Ei sellasia tuu ajatelleeks ennen ku on itse niitä valitsemassa!
    -Minna Tammisto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua on yllättänyt, miten hurjana on ollut hommaa ennenkun ollaan tässä vaiheessa, että perustukset tehty ja muutaman viikon päästä tulee talopaketti. Siis meillä on menny keväästä asti täysi aika työn lailla tähän aikaa!😯 Toki nyt amatööreinä alottaa nii aikaa menee triplasti. Kiitos tsempeistä! 😊

      Poista
    2. No se oli kyllä toinen, mikä yllätti! Mut yllätti myös se, miten nopeesti sit talo olikin valmis, kun alko rakennus nousta. Vaikka toki kaikki hienosäätö viekin siellä lopussa yllättävästi aikaa.

      Poista
    3. Vielä ei kykene loppu hienosäätöjä edes aattelee, kun talopakettikaan oo vielä tontilla! 😅

      Poista
    4. Totta! Mut sekin hetki on yllättävän nopeesti edessä. Niin kutkuttavan ihanaa aikaa toi! Ainakin näin jälkeen ajateltuna. :D Sillon sitä vaan odotti aikaa, jollon kaikki olis seesteistä ja arki rullais lepposasti. Nyt kun on jo 4,5 vuotta eloa omassa kodissa takana, huomaan hakevani vallan itselleni jotain tohinaa! Jos arki on tasaista, päivästä toiseen samaa kaavaa, niin tylsistyn. Kehoitan siis nauttimaan rakennusprojektinkin kaikista vaiheista. <3

      Poista
    5. Joo varmasti rakennuskuviot olisivatkin ihan jees, jos ei olisi niin paljon kaikkea muuta, pienet lapset, uusi työ sekä paikkakunta ym, mutta varmasti sitä jälkikäteen muistelee eri lailla asioita sitten. Aika kultaa muistot nimittäin 😁 Hyvää muistutusta kuitenkin!👍

      Poista
    6. No joo.. Meidän kolmas lapsi synty samaan aikaan, kun taloa alettiin rakentaa. Joten kyllä senkin muistan, että todellakin oli myös rankkaa. Mut se fiilis, että tän ku jaksaa, niin elämä on todella paljon helpompaa. :D ja aika todella kultaa muistot! Ei niitä rankimpia hetkiä enää muista, sieltä nousee selkeimpänä ne riemufiilikset.

      Poista

Lähetä kommentti

Olisi mahtavaa, jos kirjoittaisit jotain kommenttia/ajatustasi alle! :)