Talon kasaaminen alkoi

Nyt se on totta, talomme oikea rakentaminen on alkanut! Vihdoin!!! Maanantaina 25.11. klo 7 Jukkatalon rekkoja oli saapunut tontillemme ja seinien pystytys alkoi. Kävimme aamulla klo 8.30 katsomassa tontilla ja pari ensimmäistä seinää pohjoispuolella oli nostettu perustuksien päälle.


Makuuhuoneen ikkunoita
Isin kanssa katsellaan naapuriheppoja!


Kun menimme kaksi tuntia myöhemmin katsomaan rakennustyömaata, oli jo kaikki seinät pystyssä ja ensimmäisiä kattoristikoita alettiin nostamaan! On se uskomattoman nopeaa. Ja kuulemma meidän talo oli normaalia hitaampi koota, koska on kulmia vähän enemmän. Talon väri ei tule lopullisesti olemaan tämä, vaan raikkaamman valkoinen. Nyt lautoihin on vedetty suojamaalaus ja ensi kesänä maalaamme lopullisen maalin.

Olohuoneemme ikkunoita ja ovi terassille

Idästä
Kattoristikoiden nostamista

Tiistaina iltapäivällä kävin 7-vuotiaan tyttäreni kanssa katsomassa rakennusta ja Ellan ilmeet olivat loistavat! Hän piti silmiä kiinni pihaan asti ja silmät avatessaan:






Pikku metsä talomme pohjoispuolella.
Tyttäreni oli saman tien valmis muuttamaan taloon, mutta valaisin häntä, että saattaapi olla hieman viileää, kun kattoakaan ei vielä ole, haha! Talon toimitus on luvattu viikolle 22, eli toukokuun viimeiselle viikolle. Puoli vuotta odottelua edessä.


Nyt en ole käynyt tontilla keskiviikon jälkeen. Aluskate on katolle laitettu, mikä onneksi suojaa näiltä sateilta! Nyt vaan toivomme, ettei lunta ala viikonloppuna satamaan. Onneksi ennustaa poutaa. Maanantaina peltikatto nostetaan talomme päälle. Viikonlopun aikana täytyy käydä katsomassa ja nostelemassa roskia jätelavalle.

Tänään kävimme mieheni kanssa ennen iltavuoroon menoa katsomassa Black Friday tarjouksia Maskusta. Todennäköisesti saimme päätettyä ainakin tulevan sohvamme ja ehkä pari nojatuolia sekä ruokapöydän tuolit. Monenlaisia hankintoja riittää ja ei meinaa pää kestää mukana näissä menoissa. Yllättäviä menoja on tullut jo aika paljon, mitä emme osanneet odottaa. Joten budjetti paukkuu.. Katsotaan missä mennään, kunhan talomme on valmis.

Onko teillä kellä rakennustarinoita jaettavaksi? Paukkuiko teillä budjetti?

Kommentit