Väliseinät paikallaan ja maalaukset alkaneet

Rakennushommat ovat edenneet ja väliseinät ovat paikallaan. Ensimmäistä kertaa tuolla ollessani tuli todellinen fiilis siitä, että tästä taitaa oikeasti tulla talo vielä joskus meille. Vaikka siihen matkaa vielä onkin, se on tulossa.


Oli hienoa nähdä huoneet selkeämpänä niin kuin olemme ne aikoinaan suunnitelleet ja hahmotelleet. Tää projekti on tuntunut kyllä hyvin pitkältä. Kuvan vasemmalle puolelle tulee keittiö ja oikealle olohuone. Makuuhuoneet ovat vastapäätä isoista ikkunoista.


Myös maalaukset ovat alkaneet. Seinät oli maalattu jo kauttaaltaan valkoisella ja lähipäivinä maalataan tehosteseiniä. Tehosteseiniä meille tulee kolmeen neljästä makuuhuoneesta, olohuoneeseen sekä vessaan yksi seinä. Tosi jännää nähdä miltä lopputulos näyttää!


Ruokapöytä tulee ylläolevan ikkunan eteen pitkittäin. Tosin ruokapöytää ei ole vielä ole, mutta hahmotelmissa on valkoinen kahdeksan hengen pöytä. Ruokapöydän tuolit on kyllä pistetty tilaukseen jo Black Fridayna, aivan niin kuin sohvakin. Tosin olen hieman alkanut jahkailemaan sohvaa, onko se kuitenkaan hyvä? Yleensä kun päätös on tehty en haluaisi edes miettiä asiaa, koska muuten menee herkästi jahkailuksi. Ja se on rasittavaa! Tässä on kuitenkin kyse isosta hankinnasta.

Joten voisitteko auttaa? Kommentoisitko alle, että näkisittekö alla olevan kuvan sohvan (tosin hieman vaaleammalla värillä) sohvan paikalla kodissamme? Yllä olevassa kuvassa näkyy hieman paikkaa, eli sohva tulisi keittiöstä lähtevän matalan seinämän eteen. 



Ehkä mua pohdituttaa se, ettei sohva olisi liian raskas. Haluamme kyllä tilavan sohvan ja mitoiltaan se siihen mahtuisi. Enkä kyllä tiedä saisimmeko edes purettua kauppoja enää? 

Kokoamishommat alkavat

Suunnitelmien mukaan ensiviikolla tulevat Epoqin keittiön ja khh kalusteet tontillemme. Sitten alkaisi kasaushommat. Onneksi valitsimme Gigantista kalusteisiin "klik" versiot, joten kokoamisen pitäisi olla hieman helpompaa. Rakennusprojekti on niin kallista puuhaa, varsinkin täällä Etelä-Suomessa, joten yritämme säästää missä vain voimme. Eli kasausta ja asennusta olisi paljon tiedossa!

Vaatekaapit ja eteisen kaapistot tulevat Ikealta, joten näpräämistä riittää. Aika vain täytyisi löytää. Mutta kyllä tästä selvitään ja kaikki apu otetaan vastaan mitä vain saadaan.

Nyt on yhdeksän kuukautta takana muutostamme Kuopiosta. Huhhei. Ja kolme kuukautta (jos kaikki hyvin menee) jäljellä, että pääsemme omaan kotiin! Oman kodin kaipuu ei ole koskaan ollut mulla näin suuri. Oma koti on kuitenkin aina oma koti. Luulen, että sekoan onnesta, kun saan kokea olevani omassa kodissa.

Miten teillä muilla rakentajilla on loppuaika mennyt, onko asiat sujuneet suunnitellulla tavalla, vai onko tullut odottamattomia haasteita vastaan?

Kommentit