Koronauutiset

Kiitollinen mieli

Me todentotta sairastimme mieheni kanssa koronaviruksen kevyemmän mukaan, eikä oireiden kulkuun tullut takapakkia. Eilen terveydenhoitaja sekä lääkäri soittelivat kuulumisiamme ja pääsimme mieheni kanssa pois karanteenista. Se oli tietenkin mieluisa uutinen, koska asuinkommuunimme ruokien saaminen kaupasta helpottui nyt. 

Viikonloppuna oli minulla 10-11 päivää oireiden alkamisesta ja miehelläni 8-9 päivää. Oikeastaan jo viikonloppuna olimme mieheni kanssa hyvin vähäoireisia, lähinnä väsymys oli yhä normaalia herkemmässä. Muita oireita ei enää ollut. Pohdimmekin, että oikeastiko paranimme näinkin pian, eikä takapakkia tule. 

Muiden perheenjäsentemme karanteeni 

Meidän lapsillamme ja appivanhemmillani karanteeni jatkuu 16.5 saakka. Alkuun se kuulosti hassulta, että miksi se näin menee, koska ovat kaikki olleet koko ajan oireettomia, mutta tähän on kyllä selkeä syy. 

Tämän hetken tiedon ja tutkimusten valossa koronavirukseen sairastunut henkilö tartuttaa noin viikon tai korkeintaan 8-9 päivää oireiden alkamisesta. Niinpä koska mieheni oireet alkoivat lauantaina 25.4 hänen on ajateltu tartuttavan 2.5 lauantaihin saakka. 

Muu asuinväkemme ovat voineet altistua tartunnalle koko tuon ajan. Siksipä 2.5 launtaista lasketaan 14 vrk, eli kaksi viikkoa karanteenin päätökseen, koska ihminen voi itse sairastua n. 1-12 vrk mahdollisesta altistumisestaan. Jos kukaan ei ala oireilemaan ennen 16.5 ei altistumista ole tapahtunut. 

Karanteeni väki on toki hiukan tässä huokaillut, koska ollaanhan tässä jo muutama kuukausi melkein eletty jonkin sortin karanteeni elämää. Kotoa kun ei ole saanut liikkua turhille menoille ja myös kaupassa käynti on täytynyt laittaa minimiin. Onneksi minä voin kuitenkin toimia kaupassa kävijänä, joka helpottaa hurjasti! Karanteenilaiset saavat pistää toivomuslistat kouraan. 😀  

Oman voinnin kuulostelu

Koen omat fyysiset voimani toki vielä normaalia vähäisemmäksi, mutta kuitenkin ihmeen hyvin tässä on jaksanut touhuta. Eilen ja tänään kävin kevyemmillä juoksulenkeillä luonnossa, jolloin huomasin ettei tässä nyt maratonia kannattaisi lähteä juoksemaan. Enkä toki lähdekään. Mutta mikä huojentavinta, esimerkiksi keuhkoissa ei tuntunut mitään! Ja varmasti lihastasapainokin palautuu ajastaan.



Haju- ja makuaisti ei myöskään ole palautunut aivan normaalitasolle, mutta onneksi kuitenkin suht hyvin maistaa. Tai sanotaan että esimerkiksi kahvi ei maistu enää niin hyvältä kuin mitä ennen. Toivottavasti se palautuu, koska kahvi on mieluisa nautinnon lähteeni, haha! 

Tapaus 1 kuulumiset 

Kertomallani naishenkilöllä oireet olivat hyvin voimakkaat ja kesti melkein viisi viikkoa (lue täältä). Mutta tänään sain ilokseni kuulla, että hänellä oireet ovat olleet poissa jo pari päivää ja olo on mitä mahtavin! Korona voitettu! Hän oli innoissaan kun pääsee loppuviikosta töihinkin takaisin. 😊

Musta on tosi rohkaisevaa kuulla, että vaikka noinkin vahvoilla oireilla sairasti koronaviruksen, voi nyt olla tervehtynyt ja iloita keväästä yhdessä perheen kanssa. Toki kaikki elämme yhä poikkeusaikaa, mutta eletään sitä yhdessä. Kyllä meistä huolta pidetään. 🙏

Kevät on todella täällä 

Täällä Etelä-Suomessa on jo täysi kevään meininki. Tänään kun kävin lenkillä oli mulla t-paita päällä ja juoksutrigoot käärittynä polveen saakka. Aivan mahtavaa! Lapset nauttivat ulkona olosta ja on ihana riehua niiden kanssa trampalla. Se on mun ja lasten juttu.



Muutto todella lähestyy ja vaikken tiedä onko muuttoapua juurikaan tarjolla, on mulla kevyt mieli sen suhteen. Hyvin me se tässä ohessa vedetään. Sen verran rytinää ollut tää elämä, ettei tää tunnu missään. Ja pääsemme vihdoin omaan kotiimme!! Vaikka moni asia on siellä kesken, ette usko miten onnellinen ja kiitollinen mä tästä olen! 🙏😍

Leppoisaa ja ilontäyteistä mieltä sinulle! 💛

Kommentit

  1. Ihanaa, että olette parantuneet. Ja mukava lukea näitä positiivisempia tarinoitakin koronan sairastamisesta, se helpottaa vähän omaa pelkoa. Hyvää kevättä teidän koko poppoolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti ja siksi halusinkin kirjoittaa, kun media lietsoo niin paljon kertoen pahimpia tapauksia. Se ei kuitenkaan ole koko totuus, vaan suurin osa sairastaa lievempänä. 😊 Tottakai silti hyvä toimia ohjeiden mukaisesti, muttei pelosta käsin 🙂

      Poista

Lähetä kommentti

Olisi mahtavaa, jos kirjoittaisit jotain kommenttia/ajatustasi alle! :)