Viimeinen raksaviikko ja muutto - nyt takana!

Kyllä nyt täytyy sanoa, että huhhei mikä viikko takana! En olisi voinut uskoakaan viikko sitten, että nyt ollaan omassa kodissa Järvenpäässä. 



Viimeinen raksaviikkomme oli hyvin työntäyteinen. Monta asiaa täytyi tehdä ja lapset olivat molemmat kotona. Esikoinen ei voinut aloittaa koulua vielä torstaina 14.5, koska muu perheväki oli mahdollisen altistumisen vuoksi vielä lauantaihin saakka karanteenissa. 

Niinpä minä vedin etäkoulut ykkösluokkalaiselle samalla pienempää hoitaen ja yritin pakkailla miten vaan pystyin. Mieheni oli käytännössä melkein koko viikon puhelimessa. Mieletöntä organisointia, koska raksalla oli viikon aikana osittain samanaikaisesti ja erikseen sähkömiehiä, putkimiehiä, maalämmön asentaja, maalari, työmaapäälikkö, kvv/iv-vastaava, vastaava mestari, maatyöntekijä sekä siivooja! Kaikilla oli oma tehtävänsä sekä roolinsa. 





Lisäksi me olimme mieheni kanssa pihalla siivoamassa rakennustyömaata, asentamassa portaita, tekemässä väliaikais postilaatikkoviritelmää, rakentamassa väliaikaista aitaa ym, jotta saataisiin torstaina kvv/iv tarkastus ja perjantaina käyttöönottotarkastus läpi. 



Ette usko että mua jännitti, koska olimme sopineet muuton seuraavalle aamulle ja sukulaisemme olivat tuomassa Lahdesta tavarakuormaamme klo 10 uudelle kodillemme. ONNEKSI TARKASTUKSET MENIVÄT LÄPI! 😍

Lapset olivat osittain raksalla matkassa mukana, mutta onneksi appivanhemmat pystyivät oman lomansa vuoksi pitämään myös huolta lapsista normaalia enemmän. 

Olimme mieheni kanssa joka päivä raksalla yöhön saakka, joten nukkumaan käynnit menivät aivan liian myöhäiseksi. Mutta kyllä sitä jaksaa aina venyä, kun on pakko. Se kyllä lopulta palkitaan!

Olin pakannut tavaroita pitkin matkaa viimeisinä viikkoina ja käynyt aiemmin läpi omia sekä tyttöjen vaatteita. Haalin joitakin banaanilaatikoita ja ostimme hieman ikean pahvilaatikoita. Lopussa sen kuitenkin aina huomaa, että pakattavaa on loputtomasti! 

Kävin ostamassa jo valmiiksi viikolla uudella kodille kuiva-aine ruokatuotteita kaappeihin ja rakennustarkastuksen mentyä läpi hain myös kylmätavaroita jääkaappiin sekä pakastimeen valmiiksi muuttopäivää varten. 

Veimme myös henkilöautoilla muuttolaatikoita ja esim. mun sekä tyttöjen vaatteet jo valmiiksi vaatekaappihin tulevaan kotiin, mikä helpotti itse muuttoa. 

Kauan odotettu muuttopäivä tuli!

Ostimme tontin Järvenpäästä marraskuussa 2018 asuessamme Kuopiossa. Siinä vaiheessa tuntui niin kaukaiselta, että joskus asuisimme siellä ja meillä olisi oma talo. Puolitoista vuotta tähän prosessiin meni. Ja koska olemme mieheni kanssa TÄYSIN amatöörejä rakentamisessa tai mihinkään siihen liittyvässä, oli tämä kyllä melkoinen taival. Täytyy kuitenkin tässä kohdassa sanoa, että ihmeellisesti me tästä vedettiin läpi. Helppo tie se ei kyllä ole ollut ja monenlaista on ollut matkan varrella.

Muuttopäivä oli toissapäivänä lauantaina ja puolet tavaroistamme saapui talolle klo 10 aamulla sukulaistemme tuomana. 💛 Muutama muu ystävä oli myös kantoapuna ja kuorma tyhjentyi pikaisesti. Sitten miesjoukko lähti hakemaan Keravalta kuormaa ja minä jäin purkamaan tavaroita 1. anoppini (omistan 2 anoppia sekä 2 appiukkoa) kanssa. 

Pitkän päivän jälkeen maltoimme illaksi hieman pysähtyä oman perheen kesken ja saunoimme ensimmäistä kertaa kodissamme sekä teimme kivan iltapalan uuden ruokapöydän ääreen. Tuota hetkeä mä olin odottanut kauan. Se oli ihana. 💖  


Toki todellisuus oli vielä alhaalla olevan kuvan kaltainen. 😀



Seuraavana päivänä omat vanhempani tulivat pitkästä aikaa meille päin kylään, koska koronatilanteen vuoksi koko kevät on mennyt melkein erillään. Toki olemme vain omalla porukalla kotona heidän täällä ollessaan ja käsiä pestään tuttuun tyyliin varsinkin jossain käytyä. Olemme saaneet tosi paljon laitettua tavaroita paikoilleen ja mulla on alkanut pikkuhiljaa iskee todellisuus mielenpäälle - me asutaan nyt omassa kodissamme!!!!! 😍😍😍






Uusi sohvamme sekä ruokapöydän tuolit pitäisi tulla alkuviikosta.

Vajaa 3-vuotiaan huone. Hän sai kauan puhutun isontytönsängyn.💗

Vajaa 8-vuotiaan huone. 

Makuuhuoneiden ikkunoista näkee suoraan heppatallille💛



Tällä hetkellä täytyy sanoa, että on kyllä tosi onnellinen olo tästä hetkestä. Oon suunnattoman kiitollinen omasta kodistani, jossa saamme alkaa opettelemaan elämää omalla perheellä täällä Järvenpäässä. 

Itsessään muutto Kuopiosta Etelä-Suomeen on ollut mulle iso juttu. Se on laukassut myös aiempia traumojani, joissa matto vetäistiin jalkojeni alta ja elämää täytyi alkaa kokoamaan alusta. (Onnettomuuden äärellä - lue täältä)  Paljosta on kuitenkin viimeisen vuoden aikanakin menty läpi. Kivut ja koettelemukset ovat meille ihmisille oikeasti hyvästä, koska ne kasvattavat meitä paljon ja voimme nähdä asioilla aivan uuden arvon! Mitkä jutut ovat oikeasti meille niitä tärkeimpiä?

Omakotitaloelämässä ei kuulemma ole koskaan valmista ja vielä on talossa sekä pihassa paljon paljon tehtävää, mutta nyt voimme tehdä asia kerrallaan, vaikka pikkuhiljaa, ehkä, omasta kodista käsin. 💗
#kiitollinen


Kommentit

  1. Niin se aika vaan vierii ja unelmat käy toteen. <3 Onnea uuteen kotiin! Ihanat noi lattialle asti tulevat ikkunat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Joo ovat kyllä ihanat ja tuovat paljon valoa!

      Poista

Lähetä kommentti

Olisi mahtavaa, jos kirjoittaisit jotain kommenttia/ajatustasi alle! :)